Luna

Luna Review

„Што сакаш, всушност, да знаеш?“ гласот ѝ беше сув.
„Јас… ми падна тешко што не сакаше да се види со мене“, признав.
„Со никого не се гледаше, ако ти е тоа утеха. Секој човек има право на избор, нели?“ го повиши гласот.
„Да, да“, промрморив. „А и јас не бев којзнае колку упорна. Му ја почитував одлуката. Можеби и се плашев да го видам таков…“

Луна е роман за незавршените комуникации во нашите животи.

Две жени, Роса и Теодора, се обидуваат преку спомените на другата да проникнат во сопственото минато. Заедничка им е љубовта кон Калин, кој пред смртта остава една папка преполна со романтични вознеси за Луна. Која е Луна? Тоа е загатката што двете жени ќе ги принуди на сојузништво. Трагајќи по Луна, тие постапно се доближуваат една до друга и се ослободуваат од сеништата на минатото.

Луна од авторката на Последниот чај, Полиња со диви нарциси и Понекогаш доаѓа среќа.

Title:Luna
Edition Language:Macedonian

Enjoy the book review !

  Luna Reviews

 • Ivi

  не е лоша книгава...

 • Bilyanap

  И со овој роман Винка Саздова ја потврдува веќе препознатливата тема и стил на своето творештво, длабоко псих...

 • ????

  Книга која ќе ве држи будни до доцна во ноќта, која нема да може така лесно да ја оставите без да се прашувате ш...

 • Eli Z T

  4.5⭐...

 • Filip

  Книга полна досада и убави, мудри мисли....

 • Ljupka

  Luna is filled with deep feelings and great expressions. While reading it, I thought is this the author with the best narrating abilities......